F1 Hybride Wietzaden

F1 Hybride Wietzaden kopen
Wanneer wiettelers na jaren van onderzoek, experimenteren en het bestuderen van een hoop scheikundige formules, een eerste generatie van hybride-zaden creëert, dan krijgen deze zaden de naam 'F1-hybride'. Wat men hiervoor nodig heeft zijn twee stabiele ouderplanten die afstamming van een zuivere lijn die zelf bestuivend zijn en eigenschappen bezitten die men absoluut wilt bewaren. Zo'n proces kan wel 7 tot 8 jaar in beslag nemen maar dan is het resultaat ook wel heel bevredigend en zullen de dames enkel F1-hybride zaden voortbrengen. Genetisch gemanipuleerde zaden kennen we reeds bij groenten en fruit maar nu ook voor het eerst bij cannabis.
Enkel het allerbeste voor de telers
Veredelaars hebben altijd één doel voor ogen bij het creëren van nieuwe zaden: Ze moeten voordelen opleveren voor de telers. Daarbij volgen ze een checklist met o.a. volgende criteria:

De nakomelingen moeten een goede hybride groeikracht hebben
Een zo groot mogelijk aantal zaden moet ontkiemen
Ze moeten snel bloeien
Ze moeten hoge opbrengsten leveren
Resistent zijn tegen ziekten en insecten
Een uniform uiterlijk

Echter, één van de nadelen van F1-hybride zaden is dat hun nakomelingen niet type-getrouw zijn en ze een onvoorspelbare mix van eigenschappen kunnen vertonen van de grootouderplanten. Deze planten kunnen ook onvruchtbaar zijn of, voor nakomelingen zorgen die afwijken van de ouderplant als het gaat om groeikracht en uiterlijk. Dit probleem heb je uiteraard niet indien je elk jaar opnieuw nieuwe f1-hybride zaden koopt.
Vakkennis en exclusiviteit
Omdat enkel de veredelaars de formule kennen van hun F1-variëteiten en de bestuiving vaak nog handwerk is, kun je als teler nooit dezelfde soort behalen. De kostprijs is, als je het gaat vergelijken met andere zaden, tamelijk hoog maar vakkundigheid heeft natuurlijk altijd haar prijs. Ook rust er op de F1 hybride soorten een octrooi en voor dat handelsmerk moeten uiteraard ook royalty's betaald worden.
De moraal van het verhaal
F1- hybride zaden zijn een goede investering voor je kweekruimte en/of tuin maar je moet, toekomstgericht, wel met enkele akkefietjes rekening houden. Speelt kostprijs niet echt mee, dan kun je 100% zeker zijn van mooie sterke planten die hun geld zeker waard zijn!

Show Filters

Toont alle 23 resultaten

Toont alle 23 resultaten