Je Winkelmandje

Klantenservice

Welkom bij de klantenservice van HollandsHigh, wij streven ernaar om iedereen naar tevreden te assisteren. Op deze pagina kunt u het antwoordt op de meest gestelde vragen vinden. Voor andere vragen kunt u contact opnemen met ons via onderstaand formulier. Wij proberen binnen 72 uur uw vragen te beantwoorden. Kijk voor u contact opneemt a.u.b. eerst of het antwoord op uw vraag hier onder al vermeld staat.

Veel gestelde vragen

Alle producten op de website van Hollands High zijn legaal in Nederland, legaliteit van onze producten kunnen wij niet garanderen in het land waar u woont. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om uzelf te informeren over lokale wetten.

Wij versturen onze pakketjes discreet zonder dat u kunt zien wat de inhoud is.
Wij sturen daarom ook al onze orders in niet opvallende verpakking, en u kunt buitenaf niet zien wat er in onze pakketjes zit.

Uw levertijd, en verzendkosten hangen af van het land waar u woont. Hier volgt een link waar u kan zien hoeveel werkdagen het duurt voordat uw order aankomt, en wat de kosten hiervan zijn . Klik hier voor de verzendinfo pagina.
-Wij zien de zelfde info op onze track en trace pagina als de klant, wij kunnen helaas geen extra info vragen aan het vervoersbedrijf.  Als uw track & trace nog niet werkt betekend dit dat de post service jouw pakketje lokaal aan het sorteren zijn en nog gescand moet worden. Zodra dit gebeurd wordt de track & trace geupdate, en het pakket naar uw land opgestuurd.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over uw die niet in onze veelgestelde vragen wordt opgelost?
Stel dan uw vraag hieronder, en wij proberen binnen 2 werkdagen uw bericht te beantwoorden.

Gratis verzending

Op bestellingen vanaf €100,-

Snelle Klantenservice

Open van Ma t/m vrijdag

Track & Trace shipping

Volg je pakket real time

100% Discreet

Wij respecteren uw pricacy