Chacruna 50g

19.95

Chacruna is een populaire toevoeging aan de beroemde ayahuasca-brouwsel. In aanwezigheid van MAO-remmers transformeert de chacruna van Hollands High het alledaagse in het spectaculaire. De altijdgroene chacruna-struik is een eeuwenoude toevoeging aan het ayahuasca-brouwsel. Met de tryptamines DMT en NMT bevat chacruna wordt het samen met Banisteriopsis caapi of een andere MAOI bereid om DMT oraal actief te maken. Hoewel het op zichzelf niet-psychoactief is, is chacruna een krachtig ingrediënt in ayahuasca en bevordert het een zeer psychedelische ervaring bij consumptie.

Chacruna

Chacruna is een struik die behoort tot de familie Rubiaceae. Het staat bekend onder verschillende namen, waaronder Sami Ruca, Kawa en Psychotria Viridis. De Chacruna-plant is inheems in het Amazonegebied en groeit ook in delen van Midden-Amerika en Cuba. Gekenmerkt door kleine, groenachtige bloemen, hebben Chacruna-bomen een houtachtige stam en groeien ze tot wel drie meter hoog. De langwerpige bladeren zijn smal en dragen hoge potentieniveaus en hebben daarom verschillende medicinale voordelen.

Effecten van Chacruna

Wanneer gemengd met Banisteriopsis caapi, is Chacruna een sleutel-ingrediënt bij het maken van het psychoactieve Ayahuasca-brouwsel. Het biedt gebruikers een scala aan effecten zoals gevoelens van euforie, hallucinaties, angst, paranoia en gastro-intestinale symptomen. Bovendien veroorzaakt DMT, een natuurlijk entheogeen gevonden in Chacruna-bladeren, spirituele ervaringen vanwege de psychoactieve eigenschappen. Het innemen van het krachtige kruid veroorzaakt deze effecten binnen een uur na gebruik en ze kunnen maximaal zes uur duren.

Voordelen van het gebruik van Chacruna

Vanwege de rijke inhoud van natuurlijke verbindingen heeft Chacruna verschillende gezondheidsvoordelen voor gebruikers. Verschillende stammen gebruiken delen van de plant zoals bessen, wortels, bloemen en bladeren om de gewenste medische voordelen te bereiken. Chacruna gemengd met Banisteriopsis bevordert de gezondheid van de hersenen. Als gevolg van DMT en bèta-carbolines beschermt de mix delen van je hersenen door ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen. Onderzoek toont ook aan dat de mix leidt tot hoge niveaus van BDNF, een eiwit dat wordt gebruikt bij het overleven van zenuwcellen en neuronen. Daarnaast verbetert Chacruna de alertheid en mindfulness van een persoon en werd het door traditionele jagers ingenomen vóór hun expedities. In deze toestand worden stressniveaus verlaagd en is besluitvorming snel en vruchtbaar. Naast deze voordelen voor de geestelijke gezondheid verlicht Chacruna ook longcongestie, vooral tijdens verkoudheid. Het geneest dysenterie, behandelt insectenbeten, veroorzaakt braken en verbetert de ademhaling.

Gebruik en dosering van Chacruna

Chacruna kan op verschillende nuttige manieren en in verschillende vormen worden gebruikt. De meest voorkomende manier is echter door de hallucinogene drank bekend als Ayahuasa. Het resultaat van gekookte Chacruna-bladeren gecombineerd met fijngemaakte Banisteriopsis caapi-stengels in water. Later wordt het water verwijderd en vervangen door plantmateriaal, waardoor een zeer geconcentreerde thee ontstaat. Naast de drank kunnen de Chacruna-bladeren worden gedroogd en gerookt vanwege hun inherente psychedelische eigenschappen. Verschillende supplementen en producten gebruiken ook Chacruna in verschillende hoeveelheden om gebruikers bepaalde resultaten te bieden. Er is beperkte kennis over de specifieke doseringseisen bij het gebruik van Chacruna. Toch worden gecontroleerde hoeveelheden van de plant aanbevolen voor maximale voordelen. Het negeren van aanvaarde hoeveelheden Chacruna gaat gepaard met problemen en bijwerkingen. Ze omvatten angst, misselijkheid, diarree, paniek, paranoia, hallucinaties, agressiviteit en soms de dood bij extreem hoge ingenomen hoeveelheden.

Uitzonderingen op het gebruik van Chacruna

Beperkt onderzoek op dit gebied leidt tot schaarse bevindingen over voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen bij het gebruik van Chacruna. Desalniettemin staat vast dat Chacruna reageert met verschillende kruiden, medicijnen en aandoeningen. Daarom is het raadzaam om het gebruik van Chacruna te vermijden bij het gebruik van antidepressiva, afslankpillen, psychiatrische medicijnen en hoestmiddelen. Afhankelijk van de gezondheid en gezondheidstoestand van een persoon kan het gebruik van Chacruna leiden tot ongewenste reacties en moet u een gekwalificeerde arts raadplegen voordat u producten met Chacruna consumeert.

Extra informatie

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chacruna 50g” te beoordelen