Kanna 1g

4.95

Ook wel bekend als Canna, Sceletium en Channa, is de Kanna-plant inheems in Zuid-Afrika. Het heeft een rijke geschiedenis van toepassingen als traditionele geneeskunde en werd voornamelijk gebruikt om de stemming te verbeteren, ontspanning te bevorderen en euforie te veroorzaken. De plant uit de Aizoaceae-plantenfamilie werd meestal gekauwd om de talrijke effecten in het lichaam van de gebruiker te ontsluiten.

Effecten van het consumeren van kanna

Kanna werkt als een kalmerend middel en geeft gebruikers een gevoel van kalmte, ontspanning en slaperigheid bij personen die lijden aan stress. Door de bloeddruk van de gebruiker te verlagen, kan de plant stemmingen reguleren en depressie bestrijden. Bovendien is kanna gunstig voor personen met angstgerelateerde stoornissen door activiteitsniveaus, waaronder de hartslag, te verminderen. Onderzoek naar het gebruik ervan geeft ook aan dat het de potentie heeft om verlichting van pijn te bevorderen en de cognitieve hersenfuncties te verbeteren. In het verleden beschouwden mensen de plant als geschikt voor mentale en spirituele genezing. In sommige gevallen geven gebruikers aan negatieve effecten te ervaren, zoals hoofdpijn, verlies van eetlust, depressie en intoxicatie. De effecten treden binnen twee uur na gebruik van de plant in en duren afhankelijk van de ingenomen hoeveelheden.

Voordelen van het gebruik van kanna

De kanna-plant heeft tal van mentale voordelen voor gebruikers bij het juiste gebruik. Het behandelen van depressie, stress en angst zijn de gebruikelijke toepassingen van de plant. Het heeft echter ook andere voordelen, zoals de behandeling van malaria vanwege de verbindingen in de plant. In bepaalde situaties worden de kalmerende eigenschappen van de plant gebruikt bij het toedienen van de plant als plaatselijke verdoving. Er zijn ook aanwijzingen dat het gebruik van de plant door mensen die afkicken van drugs zeer effectief is, omdat het de metabole activiteit vertraagt. Door te helpen bij het verminderen van de eetlust, helpt de kanna-plant aanzienlijk bij het verminderen van lichaamsgewicht.

Gebruik en dosering van kanna

Kanna kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, zoals het kauwen op de gefermenteerde wortels en zaden van de plant. Bovendien kan de krachtige kanna-plant worden gerookt door de gedroogde bladeren en bloemen tot een joint te rollen. Het snuiven van het gedroogde poeder van de bladeren wordt ook aanbevolen en werkt vergelijkbaar met roken. Als je de plant liever in vloeibare vorm inneemt, is kanna eetbaar als thee door gekookt water aan geplette bladeren toe te voegen. Extracten van de plant worden gebruikt als ingrediënten door de meeste supplementfabrikanten, resulterend in nuttige oliën en capsules.

In zijn natuurlijke vorm is er geen specifieke doseringshoeveelheid vereist bij het gebruik van het product. Gebruikers moeten daarom zorgvuldig een redelijke hoeveelheid van het product kiezen of advies inwinnen bij een gekwalificeerde apotheker. Wanneer het wordt verwerkt tot verpakte gedroogde bladeren of supplementen, is het echter noodzakelijk om de vermelde doseringshoeveelheden te observeren, aangezien overschrijding ongewenste effecten veroorzaakt. Braken en misselijkheid zijn veelvoorkomende bijwerkingen van overdosering van de plant.

Uitzonderingen op het gebruik van kanna

Aangezien het een kalmerend middel is, is het raadzaam om het gebruik ervan niet te combineren met andere kalmerende medicijnen of drugs, zoals alcohol. Personen die lijden aan depressie moeten daarom enkele dagen stoppen met het gebruik van antidepressiva voordat ze overschakelen op kanna-bladeren. Vermijd het bedienen van machines of autorijden na consumptie van kanna, omdat dit door slaperigheid fatale ongevallen kan veroorzaken. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde arts voordat u de zeer krachtige plant gebruikt.

Extra informatie

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kanna 1g” te beoordelen