Peganum Harmala 10x

4.95

Behorend tot de plantenfamilie Zygophyllaceae is de Peganum Harmala een overblijvende struik die voornamelijk voorkomt in semi-aride gebieden. Het bestaat uit witte bloemen, ronde zaaddozen en groeit tot een hoogte van 0,8 meter. Het wordt gevonden in delen van Afrika, Europa en Azië, vooral in landen rond Iran, vandaar de naam Syrische wijnruit. De zaden van de beroemde plant zijn rijk aan Harmala-alkaloïden, die zeer psychoactief zijn en hallucinogene effecten veroorzaken. Bovendien fungeren de zaden als reversibele MAO-remmers, wat leidt tot hun gebruik bij de activering van DMT.


Effecten van Peganum Harmala

Vanwege de psychoactieve stoffen die in de plant worden aangetroffen, heeft het psychedelische effecten zoals gebruikers een versterkte en langdurige high geven. De plant heeft verschillende effecten op de verschillende delen van het menselijk lichaam, als gevolg van verschillende actieve ingrediënten. Bijvoorbeeld, de plant beïnvloedt het cardiovasculaire systeem door de bloeddruk te verlagen en de bloedvaten te ontspannen. Het resultaat is een kalme, ontspannen en relaxte stemming zolang de verbindingen in het bloed aanwezig zijn. Bovendien beïnvloedt de plant het centrale zenuwstelsel door een antidepressief effect te geven. De alkaloïden reageren met verschillende neurotransmitters en receptoren om verdriet en depressieve toestanden te voorkomen.

Voordelen van Peganum Harmala

Ondanks het ontbreken van voldoende gegevens om de voordelen van de plant te ondersteunen, komt herhaald onderzoek overeen met eerdere bevindingen over de medische voordelen van het kruid. Het aanbrengen van vier druppels olie met extracten uit de zaden heeft het voordeel pijn in de gewrichten te verminderen voor mensen die lijden aan osteoartritis. Bovendien staat bekend dat verschillende vormen van de plant helpen bij de behandeling van kanker, depressie, diabetes en amenorroe (afwezigheid van menstruatie).

In landen waar abortus gelegaliseerd is, wordt Peganum Harmala toegediend om te helpen bij het beëindigen van een zwangerschap. Meer bewijs suggereert dat de zeer krachtige plant antibacteriële effecten bezit en dus betrouwbaar kan worden ingezet bij de bestrijding van parasitaire infecties. Slapeloosheid, hypothermie en de ziekte van Parkinson maken deel uit van de uitgebreide lijst van ziekten die worden behandeld door de plant in welke vorm dan ook te consumeren.

Gebruik en dosering

Verschillende vormen van de plant zijn gunstig wanneer ze in de juiste hoeveelheden worden ingenomen. De zaden zijn in hun geheel of vermalen tot poeder eetbaar om de potentieniveaus van de plant te ontsluiten. Bovendien zijn extracten van de zaden gunstig wanneer ze worden gecombineerd met andere ingrediënten om oliën en capsules te vormen. Bijvoorbeeld, vier druppels olie met het extract zijn nuttig voor patiënten die lijden aan osteoartritis. Het mengen van het poeder van de zaden met water is ook een andere manier om de plant in te nemen, in de vorm van thee. 3-4 gram van de zaden is voldoende om hallucinaties en stimulatie te veroorzaken, terwijl het overschrijden van de hoeveelheid kan leiden tot hartfalen, leverschade of zelfs de dood. Het overschrijden van 100 gram van de zaden bij het maken van brouwsels veroorzaakt giftige effecten.

Uitzonderingen op het gebruik van Peganum Harmala

Orale inname van de krachtige plant in zijn verschillende vormen brengt potentiële risico’s met zich mee. Je kunt langzame hartslagen, hartaandoeningen en veranderingen in de bloeddruk ervaren, afhankelijk van de ingenomen hoeveelheden. Zwangere vrouwen die hun zwangerschap willen voortzetten, mogen de plant absoluut niet consumeren. In verschillende situaties veroorzaakt de plant aanvallen, zweren en longcomplicaties op basis van je initiële gezondheidstoestand.

Extra informatie

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Peganum Harmala 10x” te beoordelen