Banisteriopsis Caapi 50g

14.95

Vaak aangeduid als “caapi” of zelfs ayahuasca, is Banisteriopsis caapi een van de essentiële ingrediënten van de ayahuasca-brouwsel. Als een MAOI beschermt caapi DMT-enzymen tegen afbraak, waardoor een zeer psychoactieve reactie ontstaat na consumptie. Caapi kan worden geïnfuseerd met water en andere verbindingen om een krachtig brouwsel te vormen. Voor de ervaren psychonaut behoeft Banisteriopsis caapi geen introductie. Beschikbaar bij HollandsHigh wordt “caapi” gebruikt samen met DMT om het ayahuasca-brouwsel te maken.


Banisteriopsis Caapi

Beroemd als een sleutelingrediënt in Ayahusaca, een krachtig brouwsel, is Banisteriopsis Caapi een Zuid-Amerikaanse liaan met sterke psychoactieve eigenschappen. Het staat ook bekend als Yage, Caapi en Ayahuasca de las mujeres. De plant heeft verschillende antidepressieve eigenschappen en therapeutische effecten en wordt aanbevolen voor gebruik bij de behandeling van hersenaandoeningen. Bovendien bevat de plant hoge niveaus THH, alkaloïden, MAO-remmers en sporen van nicotine.

Effecten van Banisteriopsis Caapi

Hoewel Banisteriopsis op zichzelf beperkte effecten heeft, is het zeer krachtig wanneer het wordt gecombineerd met P. viridis, een plant rijk aan DMT. Het resultaat is een krachtig brouwsel met tal van psychedelische effecten die meestal tot maximaal zes uur duren. Bovendien wekt het drankje gevoelens van euforie, hallucinaties, paranoia en angst op. Psychedelische trips worden meestal gekenmerkt door verbeterde geluiden, visies en gevoeligheid voor gevoelens. Afhankelijk van ervaring, leeftijd en gezondheid kan Banisteriopsis Caapi ook onaangename effecten hebben zoals braken, diarree en angst. Trillingen, hoge bloeddruk en de dood zijn enkele zeldzame effecten die kunnen optreden als gevolg van consumptie van de combinatie van Banisteriopsis en P. viridis. Het is echter ongebruikelijk dat gebruikers zowel negatieve als positieve effecten van het kruid ervaren.

Voordelen van Banisteriopsis Caapi

Als gevolg van de stemming verbeterende effecten staat Banisteriopsis Caapi bekend om de behandeling van angst, verslaving, depressie en PTSS. Een enkele dosis van het rijke extract biedt aanzienlijke voordelen bij het behandelen van psychische stoornissen en stemmingsgerelateerde ziekten. Bovendien helpt Banisteriopsis mensen die moeite hebben met focussen, bij het verbeteren van de concentratie en mindfulness. Hierdoor verbetert de psychologische gezondheid van een persoon naarmate de aandachtige capaciteit toeneemt.

Harman-alkaloïden aanwezig in B.Caapi hebben antiparasitaire eigenschappen en zijn nuttig bij het doden van parasieten in het spijsverteringskanaal, zonder de persoon te schaden. Uitgebreid onderzoek naar het heilzame bestanddeel heeft mogelijke antikanker-eigenschappen aangetoond. Om dit te bereiken stimuleert het kruid de productie van witte bloedcellen die de groei van kankercellen onderdrukken. Traditioneel werden de schors, bladeren en twijgen van de plant gebrouwen tot een hallucinogene drank die contact met geesten mogelijk zou maken, als gevolg van de psychedelische eigenschappen.

Gebruik en Dosering van Banisteriopsis Caapi

De bladeren van de plant kunnen worden gedroogd en gerookt, waarbij gebruikers eveneens verbluffende psychedelische effecten ervaren. Wanneer Banisteriopsis wordt geweekt en gekookt, vormt het een krachtige thee die bekend staat om hallucinaties en trips bij gebruikers. Scheuten, wortels en bladeren leveren extracten die worden gebruikt door verschillende fabrikanten van supplementen en capsules. De aard en het gebruik van Banisteriopsis in heilige ceremonies maken het moeilijk om een specifieke dosering te bepalen. Het gebruik van de plant als drank moet echter tussen één en twee drankjes liggen. Het overschrijden van de aanbevolen hoeveelheden brengt grote risico’s en bijwerkingen met zich mee voor gebruikers. Angst, diarree, paniekaanvallen, misselijkheid, paranoia en braken zijn bekende effecten die kunnen optreden bij overdosering.

Uitzonderingen bij het gebruik van Banisteriopsis Caapi

Het kruid reageert met verschillende medicijnen, kruiden en medische aandoeningen om ongewenste effecten te veroorzaken. Vermijd daarom het innemen van de plant in welke vorm dan ook bij het gebruik van antidepressiva, hoestmedicatie, methadon, psychiatrische medicijnen en Sint-janskruid. Hoge bloeddruk en een verhoogde hartslag kunnen ook optreden bij gebruik van het kruid. Bovendien moeten personen met aandoeningen het consumeren van Banisteriopsis Caapi vermijden. Raadpleeg een arts of apotheker bij eventuele vragen voordat u enige vorm van Banisteriopsis Caapi inneemt.

Extra informatie

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Banisteriopsis Caapi 50g” te beoordelen